Search
  • Tax Advisory Team

Modificarea legii societatilor comerciale cu 5 iulie 2020

Cu termen de aplicare din 5 iulie 2020, Legea nr. 102 /2020 vine cu modificari mult-asteptate de mediul de afaceri din Romania:

Prin abrogarea art. 14 din legea 31/1990 devin posibile urmatoarele:

- O persoană fizică sau o persoană juridică poate fi asociat unic in mai multe societati cu răspundere limitată

- O societate cu răspundere limitată poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană.

- Legea nu prevede un numar maxim.

La art. 17 (1) se elimina obligativitatea de a prezenta declarația pe propria răspundere privind deținerea calității de asociat unic într-o singură societate cu răspundere limitată.

Ramane valabil art. 17 (2): la același sediu vor putea funcționa mai multe societăți, dacă cel puțin o persoană este, în condițiile legii, asociat în fiecare dintre aceste societăți.

Prin abrogarea art. 17 (4) se elimina interdictia ca in aceeasi incapere s aiba sediul social doar o singura societate.

Prin introducerea art. 17 (6) nu se mai solicita acordul vecinilor cand se infiinteaza o societate cu sediul social intr-un ansamblu residential cu destinatia de locuinte atunci când administratorul sau, după caz, administratorii declară pe propria răspundere faptul că la sediul social nu se desfășoară activitate.

Guvernul va revizui normele metodologice de aplicare a prezentelor modificări în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Va invitam sa ne contactati pentru mai multe informatii.


Echipa Amistad Group

 

www.amistadgroup.ro

office@amistadgroup.ro

+40 759 185 651

22 views0 comments